GÜNDEM

DİKKAT! UYGULAMA BAŞLADI...

DİKKAT! UYGULAMA BAŞLADI...

Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilimsel Danışma Kurulu’nun görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan; Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberinde belirtilen hükümler çerçevesinde Covid-19 test sonucu pozitif vakalar ile temaslılarının takibine katkı sağlamak amacı ile bileklik takma uygulamasına Bartın’da başlanıldı.

Barkotlu bileklik uygulamasının başladığı Bartın’da İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekiplerince yapılan çalışmalarda şu ana kadar Covid-19 test sonucu pozitif çıkan 211 kişiye kırmızı bileklik, pozitif vakalar ile temaslı olan 287 kişiye ise beyaz bileklik takıldı.

Filyasyon çalışmaları ile tespit edilen pozitif vaka ve bu vakaların temaslılarına takılacak barkotlu hasta bileklikleri İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı gereğince izolasyon süresi içerisinde hiçbir surette çıkartılamayacak.

Ev izolasyonunu takip eden ekipler kontrollerinde bileklik kontrolü de yapacak. Bilekliği çıkardığı tespit edilenler ile kolunda hasta bilekliği olduğu halde sokağa çıkan şahıslara karantina kurallarını ihlal etmelerinden dolayı idari ve adli işlem başlatılacak. Ayrıca bu kişilerin karantina yurduna sevk edilecek.

Öte yandan kolunda bileklik olduğu halde izolasyon kurallarını ihlal ederek işletmelerden mal ve hizmet talep eden kişilere İl genelindeki işletmeler tarafından hiçbir surette mal ve hizmet sunulamayacak. Bu kişilere hizmet sunan işletmeler hakkında ise idari ve adli işlem başlatılacak.

Bartın’da son bir hafta içerisinde kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen kontrollerde temaslı veya pozitif olması nedeniyle evde zorunlu izolasyonda bulunması gerekirken bu kuralı ihlal eden 22 kişi tespit edilmişti.

Yurtlarda zorunlu karantinaya alınan bu kişilere idari para cezası uygulanırken haklarında adli soruşturma açılmasını sağlamak üzere de Cumhuriyet Savcılıklarına bilgi verildi.

  • 2020-11-30 11:45:23 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.